27 september 2014
16:00

Referat: Skånekurd FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael L – Christian, Alex, Martin N, Adam – Maksym, Johan E, Florian, Danne – Jimmy, Olle

Avbytare var Henke som kom in som anfallare efter 32 min och spelade som sådan resten av matchen, Vasilis som kom in i pausen o spelade hela 2:a halvlek som innermittfältare och Christoffer som spelade sista 20 min:a som anfallare.

Om vi ifjol släppte in massor av sena mål så är det i år så att vi gör en massa mål precis i början av matcherna. Efter att ha gjort mål i 3:e, 2:a och 3:e min tidigare under säsongen gjorde vi ju mål redan efter 40 sek mot Kyrkheddinge senast. Det trodde man ju då skulle bli svårslaget men så blev det inte. I dagens match måttade Adam en väl avvägd boll mot Jimmy som efter bara 13 (!!) sekunder avslutade säkert.

Trots denna pangstart och trots en kraftig medvind gjorde vi en riktigt dålig första halvlek där var och en spelade för sig och vi inte höll ihop laget alls. Samtidigt var Skånekurd mycket bra offensivt med många framgångsrika dribblingsutmaningar och ett snabbt bolltempo. I kombination med att vi vissa stunder mest stod och tittade på ledde detta till en utspelning som referenten inte kan minnas ha varit med om sedan ”the good old days” på 70-talet då vi förlorade i stort sett varje match och inte sällan tvåsiffrigt. Hur de var defensivt gick inte att avgöra eftersom vi knappast hade mer än högst 1-2 anfall värda namnet efter målet.

Skånekurd hade desto fler chanser men brände flera av dem hårresande. Dock gjorde de 2 mål i denna halvlek. Det första kom i 18:e min efter en hörna och det andra i den 24:e min sedan 2 man kommit helt fria med Mikael efter ett lite oturligt hopslag.

Halvtidssiffrorna stannade dock mirakulöst nog vid 2-1 men när Korpens ledare ringde i pausen efter deras 7-1-seger mot Heleneholm som gav dem en liten, liten chans att gå förbi Skånekurd och sno åt sig 4:e-platsen om vi slog dem idag så var man ju tvungen att säga att ytterst lite pekade på någon vändning i andra halvlek.

När väl andra halvlek kom igång visade det sig dock att vi skärpte till oss rejält (efter en rejäl utskällning i paus av Andy? – tror knappast det). Vi hade faktiskt ett litet spelövertag första halvan av andra halvlek och hade också den enda heta målchansen under de första 27 min:a när Jimmy efter ett inlägg från Maksym sköt vad som såg ut att bli stolpe-in men där bollen, åtminstone enligt domaren inte riktigt i sin helhet var över mållinjen innan målvakten fick tag i den. Säkert svårbedömt och det verkade vara delade meningar även inom vårt lag. Dock ganska synd att vi inte fick till en kvittering där eftersom det bara gått 6 min av halvleken och ett mål där kunde inneburit en viss nervositet för Skånekurd, som säkert tidigare spelat med ett stort självförtroende, och hade rent av kunnat ge oss en segerchans.

Nu blev det verkligen inte alls så. Sedan vi tappat bollen på mitten två gånger inom 4 min stod det hastigt och lustigt 4-1 efter 76 min. I den 82:a min gjorde Skånekurd också 5-1 och nu haglade målchanserna i allt tätare följd. I den 87:e min reducerade vi på en snygg nick av Olle efter ett fint inlägg av Henke. I den 88:e min gjorde de mål från halva planen, en petning på några dm vid avsparken efter vårt mål följdes alltså av ett skott från 50 meter. Men det skulle inte vara slut med det. I den 90:e min fick de på en riktig rökare från mycket långt håll som tog i ribbans underkant men inte gick över linjen. Det gjorde däremot det följande skottet bara 1 min senare, d.v.s. på övertid, från ungefär lika långt håll. Minns referenten rätt tog också den här bollen i ribbans underkant men tog denna gång därefter vägen in i mål (det kan också ha varit så att det var ett av de andra sena målen som rörde ribban på vägen in). Om läsaren nu fortfarande hänger med i det i vanlig ordning lite snåriga referatet vet hen (han) att vi nu är framme vid 7-2 vilket också blev slutresultatet.

Väldigt synd om Mikael som efter 7 insläppta mål på 13 matcher siktade på att sluta på mindre än 0,5 insläppta per match men istället nu får inrikta sig på att komma under 1 per match vilket ju i och för sig ändå är ett bra resultat.

Statistik: (våra siffror först): Hörnor: 4-5 Avslut på mål: 4-13 Avslut utanför: 3-10

Skånekurds spelare, ledare och publik var naturligtvis överlyckliga när de nu definitivt klarat en kvalplats och vi kan bara önska dem lycka till i det kommande kvalet . Själva verkar de övertygade om utgången – ”Vi ses i femman” var deras avskedsord till oss idag.

Sedan Torna Hällestad idag slagit Türk Anadolu med 3-1 står det klart att vår segermarginal i serien kommer att bli minst 7 poäng.